Släktträff + canneloni
Hej allihopa!
Igår var det släktträff då min syssling samt pappas kusin kommit hem från Australien samt Kina tillfälligt, det var väldigt trevligt! :)
Idag kände jag för att stå i köket och laga något extra "knepigt" mot vad jag brukar göra så jag gjorde canneloni, vilket jag aldrig gjort förut. Det blev fuktansvärt gott!!!
Tänkte dela med mig av receptet:
Canneloni med spenat och gorgonzola
Tomatsås | ||
1 st | ||
1 st | ||
2 msk | ||
0,5 tsk | ||
1 krm | ||
1 krm | ||
2 burk(ar) | ||
Spenat- och kesellarullar |
||
250 gram | ||
Tillagning
1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja. Tillsätt örter och slå på tomater. Koka såsen på svag värme i 20 minuter. Krossa de hela tomaterna med en trägaffel. Smaka av såsen med salt och peppar.
2. Värm ugnen till 200 grader.
3. Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk. Häll bort vattnet och krydda med lite riven muskot.
4. Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, gorgonzola och de rostade valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och nymald svartpeppar.
5. Skär lasagneplattorna till rutor som mäter ca 9 x 9 cm. Det skall bli 8–10 rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnseldfast form med skarven neråt. Pensla dem med lite vatten och täck med tomatsås. Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/399089/images/2012/canneloni_183612538.jpg)
2. Värm ugnen till 200 grader.
3. Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk. Häll bort vattnet och krydda med lite riven muskot.
4. Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, gorgonzola och de rostade valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och nymald svartpeppar.
5. Skär lasagneplattorna till rutor som mäter ca 9 x 9 cm. Det skall bli 8–10 rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnseldfast form med skarven neråt. Pensla dem med lite vatten och täck med tomatsås. Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/399089/images/2012/canneloni_183612538.jpg)
Kommentarer
Trackback